Slik spiser plantene

Slik spiser plantene

Morten Bragdø

Som det går frem av illustrasjonen min under, er det ikke så mye av energien sin de henter fra jorden. MEN! det er 5 essensielle prosenter som er avgjørende for en plantes liv. Planter henter generelt 80 prosent av næringen fra jorden i de øverste 20cm. Her spiller alle mikroorganismene hovedrollen som partner, ansatte, forretningsforbindelser, matbutikk, husdyr, og litt fiender.

For at planterøttene skal fungere som plantenes tarmer, trenger den mat til mikroorgansismene som gjør at de kan hente næring fra jorden. I naturen fungerer dette ved at organisk materiale fra plantene blir nedbrudt og tilgjengelig gjennom spesialceller i roten. Organisk materiale er kilden til fett, proteiner, aminosyrer og mye mer. Alt dette er viktig mat for mikroorganismene, som på naturlig vis skaffer  plantene næringen de trenger. Vi lærer deg hvordan du kan gjøre dette gjennom #godvårmetoden, men av og til kan det gå litt tregt for folk. Da tyr vi til LHP+, som inneholder veldig mye av det samme.

LHP+ gir en fantastisk start når du planter. I stedet for at du skal vente på at naturen skal gå sin gang, kan du starte dette mikrolivet i løpet av noen uker:) Jeg kan ikke få sagt hvor fantastisk dette er. Etter å ha benyttet LHP+ i over 30 år, kan jeg absolutt anbefale og prioriter dette ved å bruke gode mengder der du planter. Både i bed, krukker og kjøkkenhage. Alle steder der planter vokser, vil de helst ha LHP blandet i jorden. Og en overflate som du kan se når du ser på hvordan vi planter etter #godvårmetoden.

Om bare plantene fikk velge selv... 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert