#godvårmetoden

#godvårmetoden

Morten Bragdø

Det de fleste ser ut til å glemme dersom plantene ikke trives, er hvor planten henter sin trivsel fra. Fra jorden! Vi bruker kun levende jord. Helt uten gjødsel.


Hva er #godvårmetoden? Det er å gjøre planter på plantens vis, ikke på ditt vis. Det viktigste i #godvårmetoden er at vi aldri under noen omstendigheter bruker gjødsel. Dette kan overraske mange, og vi forstår dere. Vi skal prøve å forklare det enkelt; gjødsel går inn i plantene og får de til å vokse fort. Dette er ikke naturlig for planten, og det som oftest skjer er at plantenes immunforsvar svekkes, noe som åpner de opp for sykdommer, og ofte dør plantene mens du lurer på hva du har gjort feil.

Vi bruker ikke gjødsel. Vi bruker levende jord. Altså Ø-kompost. I denne levende jorden finnes det bittesmå mikroorganismer som gir planten akkurat den næringen plantene dine trenger. Disse mikroorganismene derimot, de trenger mat. Den maten heter Lupin & HønePøne. En miks vi har laget som er helt naturlig, og gir de sunneste, sterkeste og flinkeste plantene, helt uten sykdommer.

Så, har du problemer med plantene dine må du først svare på dette spørsmålet; står planten din i god, levende jord full av herlige mikroorganismer? Er svaret ja, så er neste spørsmål; får disse mikroorganismene riktig mat? Og til slutt. Får plantene dine godt vann og riktig lys?

Dersom du må svare nei på enkelte av disse spørsmålene vil vi anbefale deg å potte om plantene dine fort som en fei. Og til stueplanter har vi laget en spesiell ferdigblandet miks av mye snadder.

#godvårmetoden er den ultimate måten å plante på. Selve plantingen er en særlig tøff hendelse i livet til en plante. Når planten våkner opp på et nytt sted er det viktig at alle mulige symbioseforhold er til stede. Med #godvårmetoden får planten en sømløs og behagelig inngang til sitt nye sted. Det tar ikke lenger tid, bare veldig annerledes. Det kan vi alltids spandere :)