Å SÅ INNENDØRS. Skal du så inne, gjøres det enten i et brett eller i potter. I brett sår man i rader, eller ved å drysse frøene jevnt utøver. I potter stikker man ett eller flere før, avhengig av hva man sår. I begge tilfeller bør du legge sand nederst, så god jord, og deretter frø. Klapp både sandlag og jordlag godt før du sår. Er frøene store, kan de trykkes litt ned i jorda. Er frøene små, legger du dem på toppen av jorda og sikter litt jord oppå. Deretter legger du på et lag med vermiculitte, som gir en tørr og beskyttende overfalte. Det er viktig, siden rothalsen på frøene er et sårbart område. Vann godt til slutt og dekk til med glassplater eller plast.
Sår du i brett, er det på tide å prikle når frøet har utviklet ett eller to voksne blad. Prikling er å skille småplanter forsiktig fra hverandre for plante dem enkeltvis i potter for å gi dem bedre vekstforhold. Voksne blad er bladene som utvikler seg etter frøbladene som kommer først ut av frøet. Ta forsiktig tak i en liten klump med småplanter og legge dem på et papir. Gjør klar en potte med sand og god jord, lag en grop i jorda, hold i et av frøbladene og slipp roten til den lille planten nedi så roten henger fritt. Vann rikeligs så jorda pakker seg forsiktig rundt de ømtålige røttene. Mange sorter klarer seg fint når de prikles, men agurk og de fleste i dens familie liker ikke å få jord på rothalsen. Derfor før de sås direkte i potter fra starten.
Temperaturen er avgjørende for om frøet spirer eller ei. De fleste frø trenger rundt 20-25 grader for å spire, men når de har begynt å spire, bør temperaturen senkes til under 20 grader. Salat, derimot, spirer best mellom 14 og 18 grader. Mange grønnsaker som skal stå ute vil gjerne ha temperaturen ned i 12-15 grader når de har fått et par voksne blader.